Webáruházunk aktív, várjuk a megrendeléseket, kérdéseket, észrevételeket!

Kérdése van?     +36306155114          |          shopkeiler.hu      Segítünk!

KEILER.HU Vadász és Outdoor Online Shop
Blog

VADDISZNÓ GULYÁS CSIPETKÉVEL

Keiler
Keiler
2022.01.25 11:06
VADDISZNÓ GULYÁS CSIPETKÉVEL


 

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK:

Leves:

1 csomag Vadkonyha vaddisznó gulyáshús
2 evőkanál sertészsír
2 fej közepes vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
1 közepes zellergumó
1 közepes szár halványító zeller
1 csokor petrezselyem
0,5 csokor zellerzöld
1,5 evőkanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerkömény

Csipetke tészta

 1 db tojás
10 dkg liszt

 

ELKÉSZÍTÉS:

Leves készítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a fűszerköményt és a gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott zellergumót, a zellerszárat és a karikákra vágott fehérrépát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, az apróra vágott zellerzölddel, a sóval és felöntjük 5-6 liter vízzel. A levest kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet. 10 perc elteltével a leveshez adjuk a kockákra vágott burgonyát, valamint a csipetke tésztát és további 10-15 percig főzzük.

Csipetke tészta:

A tojást összekeverjük a sóval és apránként a liszttel. Az így kapott masszából csipetke tésztát formázunk, egy lisztezett felületre helyezzük és főzésig félretesszük.

Jó étvágyat!

 

Forrás:

https://vadkonyha.hu/