Webáruházunk aktív, várjuk a megrendeléseket, kérdéseket, észrevételeket!

Kérdése van?     +36306155114          |          shopkeiler.hu      Segítünk!

KEILER.HU Vadász és Outdoor Online Shop
Blog

VADDISZNÓ CIGÁNYPECSENYE SZARVASKOLBÁSZ CHIPSSZEL

Keiler
Keiler
2022.01.25 10:37
VADDISZNÓ CIGÁNYPECSENYE SZARVASKOLBÁSZ CHIPSSZEL

 

HOZZÁVALÓK:

Olajos pác 4 szelet vaddisznó tarjához vagy karajhoz

Előkészítési idő: 5 perc Várakozási idő: 1-4 óra

4 dl napraforgó olaj

2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék

2 gerezd fokhagyma

só és bors ízlés szerint

Pecsenye összetevők:

1 csomag Vadkonyha vaddisznó grill tarja vagy karaj

2 evőkanál liszt

20 dkg füstölt kenyérszalonna

½ pár szarvaskolbász

 

ELKÉSZÍTÉS:

Elkészítés:

Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a szeletekre vágott vadhúst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.

Vadpecsenye sütése:

A szalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beirdaljuk és sütés előtt koronát formázunk belőle. A forró serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnákat és a karikákra szeletelt kolbászt. Sütés után a zsiradékot felitatjuk és tálalásig félreteszük.

A húst sózzuk, kiklopfoljuk és megszórjuk liszttel. A szalonna megmaradt zsírjában hirtelen kisütjük a húst mindkét oldalán.

Tálaláskor a kisült vaddisznó pecsenyékre rakjuk a szalonna koronákat, kolbászchipset, petrezselymes főtt burgonyát és savanyított hagymát adunk mellé.

Jó étvágyat!

 

Forrás:

Vadkonyha - vadétel receptek őz, szarvas és vaddisznó húsból